8 november 2020
15:30

IFK Luleå

Referat: Karlslunds IF FK - IFK Luleå

Dagens match i den 27:e omgången av Ettan Norra mellan Karlslunds IF FK och IFK Luleå slutar 1-1 efter att Nadir Ayéva kvitterat för hemmalaget i den första halvleken.

Karlslund kommer till start med följande trupp:
Jakob Kindberg
Edvin Tellgren - Helmer Andersson - Christopher Alp
Ibrahim Habib - Jonathan Lundberg - Sebastian Loyola Nydén - Rickson Mansiamina - Nadir Ayéva
Christer Lipovac - Tidjani Diawara

Avbytare:
Rasmus Forsell, Gabriel Kopkin, Hugo Dicksen, Mattias Lombrant, Elias Jangdin, Abdi Sabriye, Filip Höijer

Luleå startar matchen i högt tempo och med hög press. Karlslund kan allt som oftast spela sig ur pressen, men några gånger lever hemmalaget farligt. I den 34:e minuten ska Luleå även ta ledningen i matchen, men någon långvarig norrländsk glädje blir det inte. Fem minuter senare spelar Ibrahim Habib och Christer Lipovac fint till varandra, och som till slut leder till ett inlägg från Habib. Inlägget når Nadir Ayéva som med högerfoten trycker in en volley i mål, 1-1. Ayévas andra mål för säsongen, för övrigt har båda hans mål kommit på volley.

Karlslund är det bättre laget under den andra halvan av den första halvleken och kommer till ett par bra lägen. Ayévas mål är kronan på verket under denna period.

Under den mållösa andra halvleken är det Luleå som har mest av initiativet, även om Karlslund absolut inte är ofarliga. I den 95:e minuten och i den allra sista sekunden får hemmalaget sitt bästa läge under den andra halvleken, men norrbottningarnas målvakt gör en fantomräddning och det blir därmed en poäng var till lagen.

In under matchen kommer Filip Höijer och Gabriel Kopkin.

Varje poäng är viktig i dessa tider. Karlslund befäster sin tolfteplats i tabellen med 29 poäng. På kvalplatsen under har vi Örebro Syrianska IF på 28 poäng och betydligt sämre målskillnad. Nio poäng kvar att spela om. Den spännande höstthrillern fortsätter.

SportExpressen Play: Highlights från matchen
NA: Karlslund kryssade – besviken lagkapten efter missade trepoängaren: ”Vi får en jättechans”

Nästa match för Karlslund spelas söndag 15 november kl. 15:30 på Skytteholm IP då vi möter redan klara seriesegrarna Vasalunds IF.